Laguna - Bukmarker - Bajke sa socijalne distance - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Bajke sa socijalne distance

Sadržaj bajki je kroz istoriju toliko puta prekrajan i revidiran da se danas većini nas čini da ta oblast ljudskog stvaralaštva više nije u stanju da ponudi nešto originalno i novo.



Australijska komičarka Bek Hil očigledno ima drugačije mišljenje i zato je sa svojim pratiocima na Tviteru nedavno odigrala igru u kojoj im je dala zadatak da omiljene junake iz bajki zamisle u karantinu, primorane na socijalno distanciranje, a da zatim njihovu priču prilagode novonastaloj situaciji.

Njene pričice inspirisane kovidom-19 navele su tviteraše da se dobro zamisle, a zatim je usledio čitav niz duhovitih tvitova:

@bechillcomedian:

Ja ću početi:

Crvenkapa je jednog dana odnela korpu punu osnovnih potrepština svojoj baki. „Uđi!“, pozva je vuk. „Nema šanse! Ti si u visokorizičnoj grupi i zato ti stvari ostavljam na pragu!“, doviknu Crvenkapa i odskakuta kući. Kraj.

@bechillcomedian:

Bila jednom jedna princeza koja se ubola na vreteno i zaspala. Kraj.

@bechillcomedian:

Nekada davno, u jednom parku su uhapšeni princeza i sedam patuljaka, jer niko nije verovao da svi žive u istoj kući. Kraj.

@KidPresentable3:

„Zlatokoso, Zlatokoso, spusti svoju kosu!“

„Neću!“

Kraj.

@CountingSheep5:

Pošto su detaljno dezinfikovali celu kuću, tri medveda opletoše po Zlatokosoj na lokalnoj Fejsbuk grupi zbog kršenja karantina.

@not_again_with:

Bila jednom jedna devojčica koja je organizovala društveno odgovoran piknik u svojoj bašti. Pojavio se pauk i seo na dva metra od nje. Kada su završili, devojčica se vratila u kuću.

@philiplickley:

„Trči, trči, nećeš me stići!“, uzviknu Đumbirko. „Ne smeš da mi priđeš na manje od dva metra!“

„Grešiš“, reče pekar osmehujući se. „Mi smo iz istog domaćinstva.“
 
@DaveAbbottMusic:

Ivica i Marica su izašli iz kuće da udahnu svež vazduh. Nisu se previše udaljavali, a kada su se vratili, oprali su ruke. Kraj.

@alloneworddotie:

Krene veštica da Ivici i Marici donese još slatkiša. Otvori plakar, a on pun prokletih špageta. Kraj.

@daveysockrocker:

Nekada davno, zla čarobnica je uspavala lepu princezu. Princeza se više nikada nije probudila jer je princ Filip bio imunodeficijentan i nije mu padalo na pamet da rizikuje.

@StuseyBoy:

Ovo prasence je otišlo na posao jer se bavi pružanjem osnovnih usluga.

Ovo prasence je dve nedelje presedelo kod kuće zato što je njegova gospođa kašljala i imala temperaturu, a ono, za razliku od nekih, ume da poštuje pravila.

Ovo prasence je danas jelo divnu teletinu, koju su mu doneli na prag jer se nalazi u rizičnoj grupi i ne sme da izlazi iz kuće.

Ovo prasence nije jelo finu teletinu. I ono je u rizičnoj grupi i ne zna koliko će dugo biti u stanju da svojim odgovornim ponašanjem pomaže nesposobnim vlastima.

A ovo prasence pati od inkontinencije.


Autor: Rouen Džons   
Izvor: forreadingaddicts.co.uk    
Prevod: Jelena Tanasković


Podelite na društvenim mrežama:

francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
10.05.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
stiven erikson gost festivala fantastike u nišu od 16 do 19 maja laguna knjige Stiven Erikson gost Festivala fantastike u Nišu od 16. do 19. maja
10.05.2024.
U Niškom kulturnom centru se od 16. do 19. maja održava šesti Festival fantastike u Nišu, u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo DrakoNiš“ i Niškog kulturnog centra. Laguna će se predsta...
više
 sara i spodobe iz dečje sobe zorana penevskog u prodaji od 13 maja laguna knjige „Sara i spodobe iz dečje sobe“ Zorana Penevskog u prodaji od 13. maja
10.05.2024.
„Sara i spodobe iz dečje sobe“ je nova knjiga za mališane iz pera i mašte Zorana Penevskog. Sara ide u školu, ali više voli da ide kud je mašta vodi. Tu liči na tatu. Sara je ponekad šašava, ali pr...
više
ivan ivanji (24 januar 1929 9 maj 2024) laguna knjige Ivan Ivanji (24. januar 1929 – 9. maj 2024)
10.05.2024.
Književnik, prevodilac i autor Vremena Ivan Ivanji preminuo je na Dan pobede nad fašizmom, tamo gde je pre 80 godina iz Novog Sada kao Jevrejin bio deportovan da umre – u Vajmaru, samo desetak kilomet...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.