Laguna - Bukmarker - Bacite se na čitanje - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Bacite se na čitanje

Dok se ceo svet bori sa problemom života u samoizolaciji i karantinu, koji je izazvao koronavirus, odjednom smo primorani... da ostanemo kod kuće. Sami sa sobom. Sa viškom slobodnog vremena.

I premda je druženje sa prijateljima divno, ne postoji ništa bolje od trošenja vremena na dobru knjigu.



Bilo da nam je potreban beg od realnosti koji će nam pružiti neko delo fikcije, ili nam je potrebna pomoć koju nam može pružiti neki priručnik za samopomoć, upravo ovakav trenutak treba iskoristiti da se bacite na čitanje.

Evo nekoliko predloga.

Dobra predskazanja“: Nil Gejmen i Teri Pračet

Možda će delovati pomalo čudno da utehu tražite u knjizi koja govori o apokalipsi. Međutim, „Dobra predskazanja“ Nila Gejmena i velikog Terija Pračeta je fenomenalna i duhovita knjiga koja govori o smaku sveta, koja će vas u potpunosti zabaviti. Na raspolaganju su vam radio drama u produkciji BBC, kao i izvrsna televizijska adaptacija u kojoj glavne uloge tumače dobro zadenuti Majkl Šin i neverovano riđ Dejvid Tenant, tako da imate svu pomoć ovog sveta da skrenete misli isprobavajući različite medije. A nakon što smak sveta ipak ne osvane, možete se počastiti kraljevskim ručkom.
Autor: Kala Volkvist, novinarka

Romani iz serijala o Disksvetu: Teri Pračet

Udubite se u bilo koji Pračetov roman, naročito u one u kojima se pojavljuju veštice, Baka Vedervaks, Nana Og, Margaret i Tifani Ejking. Veštice brinu o svim pripadnicima svoje zajednice i imaju integritet, osobinu koja nažalost ne krasi većinu naših političara i lidera u poslovanju.
Autor: indelibleink

Njegova mračna tkanja“: Filip Pulman

Obožavam YA (Young Adult) fikciju, a naročito trilogiju „Njegova mračna tkanja“. Svaka od knjiga je izvrsna sama po sebi (pogotovo poslednja), a svet u kom ljudi imaju svoje demone, srodne duše u životinjskom obliku, kao i rat koji izbija između nebesa i zemlje, savršena su priča za relaksaciju. Filip Pulman je autor kog krasi mašta, čime može da parira velikanima poput Dž. K. Rauling, Tolkina i K. S. Luisa, dok mu je stil pisanja besprekoran. Ova trilogija predstavlja njegovo životno remek-delo; „Knjiga Praha“ je prava poslastica za svakog knjigoljupca, sa pregršt zanimljivih junaka koji obitavaju u interesantnom svetu u kom su nauka i praznoverje suprotstavljeni.
Autor: banditmcq

Dok još nismo bile vaše“: Liza Vingejt

Ovaj roman koji je zadobio pohvale kritike govori o dvanaestogodišnjoj Ril Fos kojoj je prepuštena briga o tri mlađe sestre i bratu u sirotištu, gde će završiti nakon što njihov otac odvede majku u bolnicu.

Na sve strane mali požari“: Selest Ing

Roman koji pripoveda o komšiluku koji je prožet tajnama, u čijem se centru zbivanja nalaze problemi majčinstva i misterija.

21 lekcija za 21. vek“: Juval Noa Harari

Autor Juval Noa Hariri nam u ovoj knjizi razotkriva tehnološke, političke i društvene probleme koji su deo sadašnjice.

Jedi, moli, voli“: Elizabet Gilbert

Elizabet Gilbert je imala muža, dom i uspešnu karijeru, ali se uprkos tome osećala nezadovoljno. Sveže razvedena, Gilbertova se u ovim memoarima upušta u avanturu proputovanja Italijom, Indijom i Indonezijom, na putu ka samootkrovenju.
 
Prevod: Aleksandra Branković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
branko ćopić o svom detinjstvu i stvaralaštvu video  laguna knjige Branko Ćopić o svom detinjstvu i stvaralaštvu [video]
29.03.2024.
Povodom četiri decenije od smrti velikog književnika Branka Ćopića, obeleženu 26. marta, prenosimo vam prvu emisiju iz serije Kad sam bio mali koja je premijerno emitovana 16. oktobra 1965. godine na ...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
knjiga kao plod duboke potrebe predstavljen roman vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Knjiga kao plod duboke potrebe – predstavljen roman „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
29.03.2024.
Roman prvenac teologa Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“ predstavljen je 28. marta publici u knjižari Delfi SKC. O delu koje govori o čoveku, njegovom smislu, instituciji i apsurdu koji ih povezuje, ali...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.