Laguna - Bukmarker - 10 razloga koji objašnjavaju zašto su ljubitelji čitanja bolji ljubavnici - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

10 razloga koji objašnjavaju zašto su ljubitelji čitanja bolji ljubavnici

Nemate sreće u ljubavi? Možda bi trebalo da posetite lokalnu knjižaru. Evo i 10 razloga zbog kojih su ljubitelji čitanja ujedno i fantastični ljubavnici.



1. Ljubitelji čitanja su pametni, a inteligencija je nedvosmisleno seksi.

Činjenica je da vas čitanje čini pametnijima. Oni koji često čitaju ne samo da bolje prolaze na testovima u školi, već poseduju i šira znanja o čitavom nizu tema. Štaviše, ukoliko vam čitanje postane životna navika, održaće vam um britkim i aktivnim, što može da doprinese odlaganju staračke demencije.

2. Bibliofili misle brzo, a njihova budna mašta pomaže im pri pronalaženju kreativnih rešenja.

Knjigoljupci su neprocenjivi u nezgodnim situacijama. Osobe koje vreme provode čitajući poseduju bolje analitičke sposobnosti i sposobni su da brzo procene problem i vešto dođu do adekvatnog rešenja. Osim toga, izlaganje drugim svetovima, ljudima i idejama kroz literaturu njihov um čini čarobno maštovitim. Njihova će kreativnost neumitno održati vaš život, razgovore i (khm) postelju zanimljivima. Na kraju krajeva, s ljubiteljem čitanja nikada ne znate šta možete da očekujete.

3. Gotovo je sa zaboravljenim proslavama – knjigoljupci bolje pamte.

Sa svakim novim likom, zapletom i svakom scenom koju apsorbuju, mozak čitalaca radi punom parom i ojačava stare neuronske veze u mozgu. Usled toga, uglavnom se bolje prisećaju i svakodnevnih stvari.



4. Knjiški moljci su manje pod stresom.

Čitanje je ugodna razbibriga i strastveni čitaoci se uvek mogu okrenuti knjizi u potrazi za opuštanjem i smanjenjem stresa. To su dobre vesti za njihove partnere, budući da stres može da ozbiljno umanji libido, a parovi koji su pod stresom imaju tendenciju da izbegavaju intimnost i češće upadaju u svađe.

5. Impresivni vokabular i pripovedački talenat ljubitelje čitanja čine izvanrednim sagovornicima.

Ima li šta gore od izveštačenog razgovora na dejtu? Redovni čitaoci, s druge strane, poseduju bogatiji vokabular i lepše govore od onih koji retko kad jedva otvore knjigu. Usled toga, vaši razgovori biće znatno raznovrsniji i privlačniji. Ljubitelji knjige često originalnije i dublje razmišljaju o životu, što ume da podstakne izazovne i uzbudljive razgovore.

6. Vaš ljubitelj čitanja biće kulturno i umetnički osvešćen.

Šanse da će posvećeni knjigoljupci i sami stvarati umetnost i posećivati koncerte i muzeje preko tri puta su veće u odnosu na one koji ne čitaju. Jel’ neko rekao: „Fantastičan dejt“?



7. Ljubitelji čitanja će verovatnije imati uspešnu karijeru i dobro plaćen posao.

Poslodavci nedostatak umešnosti u čitanju i pisanju smatraju jednom od najvećih mana pri zapošljavanju, tako da iskusni čitaoci imaju veće šanse da se zaposle. Štaviše, imaju i veće šanse da dospeju na menadžersku poziciju i, povrh svega, imaju generalno veće plate.

8. Ljubitelji čitanja će verovatno ispuniti i svoju građansku dužnost.

Ne samo da će aktivni čitaoci verovatnije izaći na izbore, već su i preko dva puta veće šanse da će na sebe preuzeti i volonterski rad. Ne samo da vas altruizam čini privlačnijim, već su i parovi koji se zajedno bave humanitarnim radom često intimniji i emocionalno povezaniji.



9. Ljubitelji čitanja imaju više empatije i razumevanja za druge.
Istraživanja pokazuju da oni koji često čitaju romane pokazuju veću sposobnost za empatiju i razumevanje misli, osećanja i svetonazora drugih. Empatija je u vezama ključna – dovodi se u vezu sa kraćim i ne toliko burnim prepirkama, i uopšteno sa srećnijim i dužim vezama.

10. Ljubitelji čitanja su strastveni, vibrantni, pametni i složeni.

Ako ste u vezi s nekim ko voli da čita, smatrajte se srećnim. Njihov neverovatan um, mašta, smisao za humor i srce biće vam izazov. Oni su kroz pisanu reč proživeli mnoge živote i rado će ih podeliti s vama. Želeće da budete deo svih njihovih svetova, svih njihovih priča. Zajedno ćete putovati u nestvarne svetove razbacane u prostoru i vremenu, dok ćete za sve to vreme pisati i sopstvenu, prelepu priču. Ovo vam obećavam: svaki zaplet i svaka karakterna mana, svako popodne provedeno u knjižari i svaki noćni razgovor o nasumičnoj gomili knjiga apsolutno će biti vredni toga!
 
Izvor: lifehack.org


Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.