Laguna - Koplje sudbine - Trevor Rejvenskroft - Knjige o kojima se priča
Koplje sudbine
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 395
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
26. septembar 2013.
ISBN: 978-86-521-1321-7
Prevodilac: Milan Vidojević
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocena
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Istorijski

/

Teorije zavere

Okultne moći koplja kojim je proboden Hrist.

Da li je nacistička Nemačka bila magijska tvorevina, a njen Firer psihopata opsednut luciferijanskom energijom koja ga je gonila na to da pokori svet? Da li je „hiljadugodišnja imperija“ u senci kukastog krsta bila samo iluzija jedne nacije i njenog manijakalnog vođe ili je reč o nečem drugom, dubljem i mračnijem, što mogu spoznati samo upućenici u ezoterijsku istoriju sveta?

Uz pomoć Johana Valtera Štajna, izbeglog nemačkog adepta visokog ranga koji je poznavao Hitlera, Trevor Rejvenskroft nam otkriva fascinantno i nedovoljno poznato Hitlerovo crnomagijsko uzdizanje, kao i njegovu neutoljivu želju da se domogne Koplja sudbine – jedne od najzagonetnijih svetskih relikvija. Čudesno koplje, kojim je rimski vojnik prekratio Hrisotve muke na raspeću, tokom vekova postaje talisman moći i upravljanja sudbinom sveta.

Koliko pripovest o tome kako je Hitler osvojio mistično koplje, toliko i potraga za smislom postojanja i pokretačkim snagama dobra i zla, Koplje sudbine je jedno od najznačajnijih dela iz oblasti alternativne istorije i dramatično napeta priča koja otkriva tajne mehanizme mračnih društava i pojedinaca, i nasuprot njima, ljude nadahnute Svetim duhom koji koji vode borbu protiv sila destrukcije, mraka i porobljavanja ljudskog roda.

Nezaobilazna knjiga za razumevanje okultne prirode Trećeg rajha.

Štivo od fundamentalnog značaja za svakog čitaoca otvorenog za spoznaje koje mu zvanična istoriografija nikada neće pružiti.
06.09.2014.

Koplje sudbine

Lazarone
ocenaocenaocenaocena
Zaista interesantna knjiga koja na lucidan način povezuje čuveno Longinovo koplje (kojim je proboden Hrist malo pre vaskrsa) kao simbol moći sa nastojanjima Hitlera da bude instrument te moći. Mitovi, Nemačke sage, tajna društva, mistici, ezoterična učenja, političke intrige...sve je to prikazano na način da će čitalac knjigu veoma brzo pročitati. Knjiga je već odavno klasik (napisana 1973) temu. Sam autor je učestvovao u ratu i pomoću svog prijatelja iz Nemačke došao do zapanjujućih uvida u ličnosti Nacizma, tog pokreta i njihove tajne motivacije. Ali knjiga ide i dalje od toga pa su predstavljeni i neki delovi tajnih učenja alhemije i ezoterije. Ljudi koji vole tematiku o tajnama i skrivenim društvima će biti oduševljeni od momenta kada autor otkriva viziju jednog neuspešnog slikara iz Beča (a već znamo ko je to) u trenutku kada se pred njim pojavi koplje pa sve do čudnog raspleta posle nekoliko godina. Zanimljiva knjiga za razmatranje svakako, a istina je tu negde sigurno!
1 0
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.