Laguna - Demon Koperhed - Barbara Kingsolver - Knjige o kojima se priča
Demon Koperhed
Format: 13x20 cm
Broj strana: 616
Pismo: Latinica
Povez: Mek
ISBN: 978-86-521-5031-1
Prevodilac: Marko Mladenović
U pripremi
Datum objavljivanja: 13. oktobar 2023.
POŠALJI
Autorka bestselera Biblija otrovne masline

Pulicerova nagrada za najbolji roman

Women's Prize

„Roman godine! Duhovita i potresna priča o nezadrživom dečaku koga niko ne želi, ali ćete ga vi voleti.“
– Washington Post

Negde u zabitima južnog dela planina Apalači jedna tinejdžerka rodiće dete, Demona Koperheda. Sve što ona ima: dobar izgled, kosu boje bakra, zajedljivi duh i žestoki talenat za preživljavanje naslediće i dečak, ali to je otprilike sve što će ikada dobiti od svoje majke.

Ne štedeći sebe, Demon se bori sa savremenim zamkama sistema hraniteljskih porodica, dečjeg rada, zapuštenih škola, atletskih uspeha, zavisnosti, promašenih ljubavi i poraznih gubitaka. Njegovo glavno oružje je sopstvena nevidljivost koju mu dopušta popularna kultura u kojoj su čak i superheroji napustili one koji nisu stigli da se presele u grad.

Kada je Čarls Dikens pisao Dejvida Koperfilda uneo je u priču sopstveno iskustvo institucionalnog siromaštva i svih katastrofalnih posledica koje ono nanosi deci. Ovim romanom Barbara Kingsolver odaje omaž velikom Dikensovom delu i podseća nas da isti problemi i dalje nisu rešeni. Prenoseći viktorijanski epski roman na savremeni američki jug, obuhvatajući Dikensov bes i saosećanje, i iznad svega, njegovu veru u transformativne moći dobre priče, Demon Koperhed govori u ime nove generacije izgubljenih dečaka i svih onih koji su rođeni na prelepim, prokletim mestima koja ne mogu da napuste.

„U savremenoj književnosti ne postoji autor koji piše poput Barbare Kingsolver. Njeni dijalozi pršte drskom duhovitošću i poezijom govora običnog naroda. Jezik zrači čarobnom lirikom koja iako ukorenjena u svakodnevnom životu obavija čitaoce velom večnosti.“
Washington Post

„Najhrabrije, najsmelije i najambicioznije autorkino delo.“
Los Angeles Times

„Epsko delo ispunjeno životnom snagom i besom.“
People
Od istog autora
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.