Laguna - Maco, da l’ me voliš - Ljubica Arsić - Knjige o kojima se priča
Maco, da l’ me voliš
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 398
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
18. oktobar 2013.
ISBN: 978-86-521-1298-2
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Andrićeva nagrada

Maco, da li ti je bilo lepo?
Ja da te peglam a ona da te gužva.
Šta je s tom večerom?


Polazeći od rečenica istrgnutih iz svakodnevnih dijaloga, knjiga Maco, da l’ me voliš Ljubice Arsić virtuoznim ritmom nalik našem neurotičnom dobu ponire u muško-ženske odnose onda kad u njima zamre strast a probudi se razum, kad se nežni ljubavni cvrkut pretvori u riku.

U ulozi moderne Šeherezade koja dobro poznaje arhetip balkanskih žena, autorka plete priče začinjene erotskim zanosom, maničnom veselošću ali i gorčinom nastalom kad prođe iluzija, o svetu u kojem se muškarci i žene iščekuju i traže, sudaraju, mimoilaze i opet nalaze. Velike istine u svakodnevnim rečenicama izgovaraju pesnici i prodavačice, svekrve i muze, domaćice i šefovi, svi podjednako prožeti iskonskom potrebom za dodirom drugog ljudskog bića:
„Ti bi se samo svađala.“ – „Važniji su ti prijatelji od mene.“ – „Baš sad si morao da opereš ruke kad sam izribala lavabo.“

Čitalac se, u začaranom krugu, susreće sa nečim dobro poznatim i doživljenim a opet novim i neobičnim. Među likovima skiciranim vernije od iscrpnih portreta tradicionalnog romana uzdiže se glavni junak: rat polova. Da li se u njegovoj suštini krije čovekovo traganje za savršenstvom? Nije li on samo drugo ime za ljubav?
09.12.2014.

Potraga za savršenošću

Evgenija Anđelković
ocenaocenaocenaocenaocena
Zbirka priča, bolje reći crtica iz svakodnevnog života. Akteri su uvek muškarac i žena. Večiti rat polova, sukob mišljenja i postupaka, kolebanja između strasti i duhovnog zadovoljstva. Priče o prevarenim i nezadovoljnim ženama, o nemarnim i ravnodušnim muškarcima, o nesnalaženju u vlastitoj koži, o vremenu koje se meri dolascima i rastancima, o stvarima koje se često rade pogrešno i u pogrešno vreme, o želji za onim što nikad nećemo imati...Muško i žensko viđenje stvari u večitoj potrazi za savršenošću. Čak i kad sanjaju o istim stvarima, muž i žena se ne prepoznaju u svojim fantazijama. Traži se savršen život, savršen partner, mamin način kuvanja...a u suštini, u ovom haotičnom i užurbanom svetu današnjice, jedino je potrebna prava, iskrena ljubav...Sve te dileme i probleme je autorka ispričala na originalan način, uz izvesnu dozu ironije a ponegde i tragikomedije, ali vrlo otvoreno i direktno.
0 0
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.