Laguna - Tim Spektor - Knjige o kojima se priča
Tim Spektor

Tim Spektor

Tim Spektor je profesor genetske epidemiologije na Kings koledžu u London i počasni konsultant lekar u nekoliko prestižnih londonskih bolnica. On je višestruko nagrađivani stručnjak za izuzetna dostignuća u oblasti personalizovane medicine i mikrobioma creva. Autor je četiri međunarodna bestselera o ishrani. Redovno se pojavljuje na televiziji i radiju širom sveta, a pisao je za Gardijan, BMJ i mnoge druge publikacije.

Foto: Peter Schiazza

Prikaz knjige „Na kašiku“: Istina i zablude o brzoj hrani

27.03.2024.
Prerađena hrana obično je prepuna kalorija, masti ili šećera, a siromašna hranjivom sastojcima, stalno ističu stručnjaci, navodeći da se mora ograničiti njen unos. Previše ove hrane, upozoravaju nas, ...
više

Iz prve ruke: „Na kašiku“

06.07.2023.
Verovatno je svima poznat mit o Ikaru koji uzleti visoko pa mu sunce otopi vosak koji drži krila i on onda padne. Poučna i lepa priča. S druge strane je mit o Minotauru valjda prvi horor. Onaj čuveni ...
više

Prikaz knjige „Na kašiku“: Personalna medicina

18.05.2023.
Jedne godine u vestima možemo naći mišljenje lekara da je konzumiranje preko dve šoljice kafe dnevno opasan rizik po zdravlje da bi nas druge savetovali da slobodno pijemo po tri-četiri. Gotovo sezons...
više

Prikaz knjige „Na kašiku“ Tima Spektora koja razbija mitove o hrani

28.04.2023.
Da li su kafa i so toliko loši za nas? Da li nam išta koriste navedeni iznosi kalorija na jelovnicima? Stručnjak Tim Spektor nam objašnjava zašto je gotovo sve čemu su nas učili o ishrani pogrešno. ...
više

Tim Spektor o mitovima o hrani na koje svi „padamo“

09.11.2023.
Ako verujete da je doručak najvažniji obrok, onda ste žrtva jednog od brojnih mitova o hrani kojima se zaluđuje savremeno čovečanstvo, kaže profesor Tim Spektor. Foto: Peter Schiazza ...
više

Zašto je gotovo sve čemu su nas učili o ishrani pogrešno? Razgovor o knjizi „Na kašiku“ 19. jula

17.07.2023.
Tim Spektor, jedan od vodećih svetskih nutricionista, u knjizi „Na kašiku“ otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne.   ...
više

„Na kašiku“ Tima Spektora u prodaji od 26. aprila

26.04.2023.
Tim Spektor, jedan od vodećih svetskih nutricionista, u knjizi „Na kašiku“ otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne. Bombarduj...
više
andrea barc knjige poput moje opasne su za sisteme koji drže žene u potčinjenim ulogama laguna knjige Andrea Barc: Knjige poput moje opasne su za sisteme koji drže žene u potčinjenim ulogama
07.10.2024.
Najnoviji triler Andree Barc veoma je ličan. Autorka bestselera Njujork tajmsa „Nikad nismo bile ovde“ napisala je roman „Soba za goste“ početkom 2020. godine, tokom pandemijske izolacije koja je omog...
više
spremite se sajamski dani od 14 do 29 oktobra laguna knjige Spremite se! Sajamski dani od 14. do 29. oktobra
07.10.2024.
I ovaj oktobar donosi mnogo radosti svim ljubiteljima knjige! Sajam knjiga je naša najvažnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje, a čitaoci ne propuštaju Sajam!   U slučaju da ne...
više
 tajne zanata nova knjiga miroslava miškovića u pretprodaji od 4 oktobra laguna knjige „Tajne zanata“ – nova knjiga Miroslava Miškovića u pretprodaji od 4. oktobra
07.10.2024.
Osnivač i vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković objavljuje svoju drugu knjigu – „Tajne zanata“, zbirku kratkih priča iz karijere autora koja traje skoro pola veka. Knjiga je zasnovana na pri...
više
promocija bečkog romana dragana velikića 8 oktobra laguna knjige Promocija „Bečkog romana“ Dragana Velikića 8. oktobra
07.10.2024.
Dvostruki dobitnik Ninove nagrade Dragan Velikić nedavno je objavio svoje novo književno delo – „Bečki roman“. Kulturna javnost je sa nestrpljenjem iščekivala ovo delo, a kada se pojavilo u knjižarama...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.