Laguna - Bukmarker - Promovisana knjiga Vuka Draškovića „Tamo daleko“ u Bijeljini - Knjige o kojima se priča
Obaveštenje o radnom vremenu knjižara za praznike »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Promovisana knjiga Vuka Draškovića „Tamo daleko“ u Bijeljini

„Roman ’Tamo daleko’ veliku pobedu Srbije u Prvom svetskom ratu prikazuje iz ugla života kao najveći poraz Srbije od njenog postanka“, rekao je u Bijeljini autor romana, srpski književnik i političar Vuk Drašković.



„Izašli smo iz Velikog rata kao slavni svetski pobednici, a zapravo bednici, najveći mučenici i gubitnici, ljudski i biološki poraženi, izgubili smo 62 odsto muške populacije, svaka treća glava u Srbiji negde je pala i ostala u tom pobedničkom ratu“, rekao je Drašković na predstavljanju knjige u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“.

On je istakao da je rezulat te velike pobede bilo stvaranje velike države Jugoslavije koja je srušena krajem 20. veka, čime je i cilj velike srpske žrtve u Prvom svetskom ratu nestao u suludom ubijanju te države.

U razgovoru sa novinarima, Drašković je rekao da poput svog književnog junaka 2030. i neke godine očekuje obnavljanje Jugoslavije i ujedinjenje svih ovih zemalja u EU.

„Neće biti prokletih granica, a generacija mladih i obrazovanih ljudi okrenuće se životu i ljubavi i najverovatnije će izreći surovu presudu generaciji Srba, Bošnjaka, Hrvata i drugih koji su učestvovali u ubijanju velike države Jugoslavije“, ocenio je Drašković.

On je rekao da Srbija mora da se okrene životu i realnosti i da ne može da bude večno raskrečena između Istoka i Zapada, a gladna.

„Srbija je morala davno da se opredeli za Evropu i Zapad, bezuslovno, uz naravno najbolje istorijske, kulturne i svake druge odnose sa Rusijom“, istakao je Drašković.

Roman „Tamo daleko“, koji je objavljen u septembru 2013. godine, kombinacija je istorijskih činjenica i snoviđenja glavnog junaka Vidana Maksimovića koji je kao dečak video smrt svog oca, a mnogo godina kasnije je svedok besmislene smrti svog sina. Roman je simbolička priča o istoriji Srbije u poslednjih sto godina.

O knjizi su pored autora govorili i Milovan Jovanović, novinar, i Dejan Papić, direktor i vlasnik izdavačke kuće Laguna, koja je objavila roman „Tamo daleko“ i sa kojim Biblioteka već nekoliko godina ima vrlo uspešnu saradnju.

Gospodin Dejan Papić je ovu posetu iskoristio i da Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ koja je u majskim poplavama ostala bez gotovo 7.000 knjiga, pokloni i značajan broj novih Laguninih naslova i na taj način pomogne obnavljanju knjižnog fonda ove Biblioteke.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
29.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više
francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
30.04.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
5 književnih preporuka šta smo čitali u aprilu 2024 godine laguna knjige 5 književnih preporuka: Šta smo čitali u aprilu 2024. godine
30.04.2024.
Danas vam preporučujemo pet knjiga koje su objavljene tokom aprila, a koje prosto morate imati na svom radaru! Ovi naslovi su sve što vam je potrebno da osvežite svoju biblioteku, bilo da ste ljubitel...
više
knjiga meseca đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga meseca – „Đavo u Belom gradu“
30.04.2024.
Za ljubitelje knjige Laguna uvek ima dobre vesti! Svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu meseca. To znači da će od 1. do 31. maja Knjiga meseca moći da se kupi na specijalno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.