Laguna - Bukmarker - Predstavljena knjiga „Profesori smrti 1 – Nosači kovčega“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Predstavljena knjiga „Profesori smrti 1 – Nosači kovčega“

Promocija knjige „Profesori smrti 1 – Nosači kovčega“ Dejana Lučića održana je 6. aprila u Akademiji za diplomatiju i bezbednost u Travničkoj 2. O knjizi koja otkriva kako rade profesori smrti, osim autora, govorili su Nataša Radulović, pisac, i Goran Jevtović, pukovnik vojne kontraobaveštajne službe.



Dejan Lučić se u svojim knjigama bavi tematikom teorija zavere, tajnih društava i državnih službi, podzemnih struktura, skrivenih centara moći, vladara iz senki.

U „Nosačima kovčega“ razotkriva nam metod rada Rojal tribunala u kreiranju atentata. Rojal tribunal čine britanski dvor i glave porodica Rotšild i Rokfeler.

Pukovnik vojne kontraobaveštajne službe Goran Jevtović istakao je da Dejan Lučić na maestralan način sakuplja činjenice, operativne podatke i saznanja, ali da iznad svega zna da donosi zaključke, procenjuje i vrši analize. „Profesori smrti su oni koji vladaju iz senke, ako je neko i sumnjao u to, dešavanja i kod nas i u svetu  prethodnih godina mogli su da ga uvere da je to stvarno tačno. Sasvim sigurno postoji strašan mehanizam iz senke, a akcenat ove knjige je upravo na tim mehanizmima kojima raspolažu vladari sveta. Da bi nam to dokazao i pokazao Dejan koristi relevantne izvore, povezuje, citira stručnjake iz celog sveta i daje nam šemu vrha koji odlučuje kad koje poteze treba povući“, objasnio je Jevftović i dodao da u delu koji govori o raspadu Jugoslavije ova knjiga i nije potpuno tačna jer autor nije koristio relevantne izvore. Za to naravno nije kriv on nego mi koji smo ćutali ili bili nedorečeni, a trebalo je da progovorimo. Zato se ja zalažem za otvaranje tajnih arhiva i iznošenje onih podataka koji ne bi mogli da naškode nikom pojedinačno, ali bismo mogli da iz tih informacija izvučemo neke pouke za budućnost“, zaključio je Jevtović.

Pisac Nataša Radulović je rekla da je najteže priznati vlastite zablude i dodala da je Dejan čovek koji će sve vaše zablude u trenutku pokopati . „To je meni uspeo da uradi ovom knjigom, mada sam mislia da ne postoji više ništa novo što on može da otkrije. Bila sam jako iznenađena gotovo svime što je ovde napisano i smatram da bi njegova dela trebalo da se nađu na spisku za obaveznu litreraturu na svim Akademijama za diplomatiju i bezbednost i sličnim institucijama“.

Autor Dejan Lučić  je istakao da bi studenti na fakultetima i akademijama za bezbednost trebalo da se uče špijunaži i kontrašpijunaži, a ne samo metodologiji i onim predmetima koji sve generalizuju a nemaju veze sa špijunskim poslom. „Više špijunskih tajni ima u mojim knjigama nego što studenti nauče do kraja fakulteta, ali sam ipak posebno srećan kad mladi ljudi podstaknuti čitanjem mojih knjiga postanu obaveštajci i kontraobaveštajci“, ispričao je između ostalog Lučić.

Dejan Lučić je za mnoge obaveštajni monstrum, koji je desetak godina, pre ruske vojne obaveštajne službe GRU, objavio „Plan o obnovi Hazarstana“ u svojoj knjizi „Islamska republika Nemačka“! A još 1994. u „Vladarima iz senke“ – scenario pravljenja države Vojvodine u okviru „Operacije Habzburg“! O secesiji Kosmeta Lučić je bio nemilosrdno iskren u „Tajnama albanske mafije“, gde je još 1989. optužio levo krilo CIA za izdaju Zapada!

Knjigu „Nosači kovčega“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
16.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više
stiven erikson gost festivala fantastike u nišu od 16 do 19 maja laguna knjige Stiven Erikson gost Festivala fantastike u Nišu od 16. do 19. maja
16.05.2024.
U Niškom kulturnom centru se od 16. do 19. maja održava šesti Festival fantastike u Nišu, u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo DrakoNiš“ i Niškog kulturnog centra. Laguna će se predsta...
više
promocija knjige vir filipa čolovića 23 maja laguna knjige Promocija knjige „Vir“ Filipa Čolovića 23. maja
16.05.2024.
Promocija knjige „Vir“ Filipa Čolovića biće održana u četvrtak, 23. maja u knjižari Delfi SKC u 18 sati. O knjizi će, pored autora, govoriti glumac Tihomir Stanić i Dubravka Dragović Šehović, urednica...
više
dug prijateljstvu održana promocija knjige naše priče gorice nešović i jelice greganović laguna knjige Dug prijateljstvu – održana promocija knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović
16.05.2024.
Nastavak bestselera „Priči nikad kraja“, knjiga „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović predstavljena je 15. maja u knjižari Delfi SKC. O ovoj knjizi, na dan kada bi Gorica Nešović proslavljal...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.