Laguna - Bukmarker - Petak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Petak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti



Druženje sa piscima Lagune nastavlja se i šestog dana Sajma knjiga, u petak 26. oktobra, na štandu u Hali 1:
 
Laguna, Hala 1, 11.00: Laura Barna, „Jugo uvek okreće na buru“
Laguna, Hala 1, 11.30: Robert Takarič, „Devojčice uzvraćaju udarac“
Laguna, Hala 1, 12.00: Slobodan Vladušić, „Veliki juriš“
Laguna, Hala 1, 12.30: Dušan Kovačević, „Maratonci trče počasni krug“
Laguna, Hala 1, 13.00: Vladeta Janković, „Antičke izreke“
Laguna, Hala 1, 13.30: Dragoslav Mihailović, „Gori Morava“
Laguna, Hala 1, 15.00: Luka Mičeta, „Karađorđe“
Laguna, Hala 1, 16.00: Simonida Milojković, „Dijagnoza: Ljubav“
Laguna, Hala 1, 17.00: Mirjana Bobić Mojsilović, „Muška azbuka“  
Laguna, Hala 1, 18.00: Vedrana Rudan, „Život bez krpelja“
Laguna, Hala 1, 19.00: Marko Vidojković, „Pikavci na plaži“
 
Laura Barna potpisivaće svoj roman „Jugo uvek okreće na buru“ i družiti se sa čitaocima od 11 sati. U ovom romanu autorka preispituje mogućnost emotivne bliskosti dvoje ljudi za koje je ljubav pre inspiracija nego relacija. Može li se biti posvećen drugom, a ostati svoj i koliko se daleko može otploviti u odnosu u kojem jugo uvek okreće na buru?
 
„Devojčice uzvraćaju udarac“ je urnebesna dirljiva priča o ljubavi i porodici i problemima adolescenata nagrađivanog dečjeg pisca Roberta Takariča koji će svoju knjigu potpisivati od 11.30 sati.
 
U romanu „Veliki juriš“ Slobodan Vladušić opisuje atmosferu Krfa, Kajmakčalana, Soluna i Solunskog fronta između 1916. i 1918. godine, i prati neobičnu priču o poručniku koji ne može da se seti svoje pokojne supruge i koji pokušava da reši misteriju samoubistva jednog srpskog oficira. Autor se sa čitaocima druži od 12 sati.
 
Pred čitaocima je prva knjiga drama u okviru izabranih dela Dušana Kovačevića – „Maratonci trče počasni krug“. Dušan Kovačević najveći živi dramski pisac i komediograf čije su drame igrane u više od 80 inostranih pozorišta potpisivaće svoje knjige u 12.30 sati.
 
Vladeta Janković, nakon „Mitova i legendi“ predstavlja nam poučnu i zabavnu knjigu „Antičke izreke“, o poreklu, smislu i upotrebi najpoznatijih antičkih izreka koje se veoma često sreću i danas u svakodnevnom govoru, medijima, književnim i publicističkim delima… Vladeta Janković svoje knjige potpisuje od 13 sati.
 
Dragoslav Mihailović se u romanu „Gori Morava“ predstavlja ličnom pričom o svom detinjstvu i prvoj mladosti u malom mestu u Srbiji, tridesetih godina XX veka. Sa čitaocima će se družiti na štandu Lagune u Hali 1 u 13.30.
 
Knjiga „Karađorđe“ Luke Mičete povest je o životu srpskog vožda, njegovom dobu i vaskrsu države srpske. Ovo je sveobuhvatna biografija jedne od najznačajnijih ličnosti u srpskoj istoriji, smeštena u evropski kontekst revolucionarnog XIX veka. Luka Mičeta potpisivaće knjige u 15 sati.
 
Simonida Milojković, jedna od najčitanijih savremenih srpskih autorki, potpisuje svoju novu knjigu „Dijagnoza: Ljubav“ u 16 sati. Ukrštajući burne događaje iz jedne nesvakidašnje veze sa njihovim interpretacijama u dnevničkim zapisima, Simonida svoje čitaoce do poslednjih stranica ostavlja u neizvesnosti o ishodu jednog okrutnog eksperimenta i jedne strastvene ljubavi.
 
„Muška azbuka“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o muškarcu koji kroz asocijacije poređane po azbučnom redu pokušava da odagna paniku pre nego što zauvek ostavi svoju ženu i započne nov život. Ovo je knjiga za sve ostavljene i za one koji ostavljaju. Za prevarene i one koji varaju. Mirjana Bobić Mojsilović potpisivaće svoje knjige u 17 sati, na štandu Lagune u Hali 1. Na štandu Delfi knjižara družiće se sa čitaocima u 18 sati.
 
U novoj zbirci kolumni „Život bez krpelja“ Vedrana Rudan piše o muškarcima, ženama, a pre svega, o najdražim krvopijama – deci. U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život u krugu porodice. Sa čitaocima se druži i potpisuje knjige u 18 sati.
 
Jedan od najznačajnijih i najčitanijih srpskih pisaca mlađe generacije Marko Vidojković, družiće se sa čitaocima od 19 sati. Njegova knjiga „Pikavci na plaži“svedočanstvo je o analognom vremenu, u kome se vreme ubijalo čitanjem knjiga i stripova, a devojački telefoni bivali zapisivani na kartama za gradski prevoz. Na štandu Delfi knjižara knjige će potpisivati svoje knjige u subotu od 16 sati.
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, Bambi, Avon, Henkel, Grand Aroma kafa, Pepsi, Sarantis, Dexy Co, Generali, Sport klub, Pharmanova.
 
Pozivamo sve posetioce da objave fotografije našeg štanda i izdanja Lagune na društvenim mrežama uz korišćenje heštega #SajamKnjiga2018 i tako doprinesu velikoj zajednici knjigoljubaca koja je iz dana u dan sve veća.
 
Dobro došli!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.