Laguna - Bukmarker - Nesbe u Tarantinovom stilu – „Krv na snegu“ u prodaji! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nesbe u Tarantinovom stilu – „Krv na snegu“ u prodaji!

„Krv na snegu“, novi roman omiljenog pisca krimića na ovim prostorim Jua Nesbea, od danas (12. oktobar) naći će se u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.
 
Junak novog Nesbeovog krimića koji ne spada u serijal o Hariju Huleu je Ulav Johansen, plaćeni ubica koji pati od disleksije, a uz to je i zaljubljive prirode.
 
Kada donedavni monopolista na poljima prostitucije i trgovine heroinom u Oslu Danijel Hofman ponudi Ulavu veliki iznos da ubije njegovu nevernu suprugu Korinu, ovaj prihvata s oklevanjem, ali se sve menja kada i ugleda svoju narednu metu. Zaljubljivi Ulav, sklon izmišljanju i prekrajanju priča, odlučuje da promeni plan!
 
Po mišljenju kritičara, „Krv na snegu“ je „pohvala jednostavnom, svedenom pripovedanju iz prošlosti, ali ujedno nudi i paralele sa Tarantinovim filmom. Nesbeovoj umešnosti pripovedanja ne može se naći mana“.
 
Ju Nesbe je predstavnik nordik noara i najpopularniji evropski savremeni pisac trilera, dobitnik je brojnih nagrada, kritičari ga hvale da je proširio žanrovske okvire modernog kriminalističkog romana i ističu njegove književne kvalitete. Kombinuje složenu radnju, izuzetnu napetost i briljantnu karakterizaciju likova sa dubokim moralnim raspravama i prikazom savremenog društva.
 
Sa nestrpljenjem iščekujemo beogradsku premijeru prvog filma o Hariju Huleu – „Sneško“, koja je zakazana za 19. oktobar!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
kriza koja je čarlsa dikensa umalo koštala karijere laguna knjige Kriza koja je Čarlsa Dikensa umalo koštala karijere
07.05.2024.
Čarls Dikens se redovno tuširao hladnom vodom i voleo da ide u duge šetnje, tokom kojih je prelazio dvadesetak, a ponekad i trideset kilometara. Stiče se utisak da nikada nije sedeo skrštenih ruku: na...
više
prikaz romana stari kalendar jedne ljubavi andreja makina život između stvarnosti i sećanja laguna knjige Prikaz romana „Stari kalendar jedne ljubavi“ Andreja Makina: Život između stvarnosti i sećanja
07.05.2024.
Početkom 2021. godine se u francuskim knjižarama, posle dvogodišnje pauze, pojavilo novo ostvarenje akademika Andreja Makina. Reč je o romanu „Stari kalendar jedne ljubavi“, nostalgijom obojenom delu ...
više
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
07.05.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
delfi kutak je pročitao malo drugačiji hepiend  laguna knjige Delfi Kutak je pročitao: „Malo drugačiji hepiend“
07.05.2024.
Knjigu sam dobila na zadatak za čitanje. Na prvu loptu, kada sam ugledala korice i videla da ima 500 strana, samo sam zakolutala očima. Dakle, prvi susret nije prošao kako treba. A još više sam zak...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.