Laguna - Klub čitalaca - Knjige o kojima se priča
Besplatna dostava za porudžbine iz Srbije
laguna

S obzirom na to da se bliži kraj školske godine i vreme nagrađivanja najboljih učenika, izdavačka kuća Laguna obezbeđuje posebnu mogućnost kupovine svih svojih izdanja. Stoga Vam ovom prilikom odobravamo popust od 30% na kupovinu svih naših izdanja, a za porudžbine preko 50.000 dinara popust od 35%. Izbor knjiga možete napraviti sami ili uz našu pomoć. Podsećamo Vas na neke od naših trenutno najtraženijih naslova.

Predlog kompleta – Klasici

PORED PUTA

Ivo Andrić

Književni dragulji koji krunišu Andrićev opus! U najznačajnije nedovršene prozne celine iz Andrićeve zaostavštine spadaju njegovi zapisi, zapažanja, romaneskne i pripovedačke zamisli, saveti za pisce i beleške o ljudima, pojavama, jeziku i književnosti koje je pisao celog života, od 20-ih godina XX veka, i sabirao ih u celinu koju je simbolično nazvao Znakovi pored puta.


Prikaži više

1199 din.
sa popustom i do
779 din.

SEOBE

Miloš Crnjanski

Negde mora biti lakšeg života, vedrine događaja, što se slivaju kao čisti i hladni, prijatni, penušavi slapovi. Ogromna istorijska freska u kojoj se pojedinačne sudbine uzdižu iznad kolektivnog života jednog naroda, epska poema u kojoj se smenjuju avantura i tragedija, pesma ljubavi upućena zemlji i mrtvima – Seobe su sve to istovremeno. Drugim rečima, to je izvanredno delo koje je u svojoj neaktuelnosti izuzetno aktuelno.


Prikaži više

1099 din.
sa popustom i do
714 din.

ODABRANA DELA

Petar Petrović Njegoš

U ovoj knjizi čitalac će na jednom mestu naći četiri glavna speva pesnika, vladike i vladara Crne Gore Petra II Petrovića Njegoša. Njegoš je u poeziji postigao ono što je izgledalo nemoguće, da spoji staro s novim i poveže ono što je bilo razdvojeno i suprotstavljeno, tako da je u njegovom delu naša istorija i naša duhovnost dobila punoću izraza kakvu nije ostavio nijedan pisac ni pre ni posle njega.


Prikaži više

1099 din.
sa popustom i do
714 din.

ROMANI

Ivo Andrić

Svi romani u jednoj knjizi. Travnička hronika, Na Drini ćuprija, Gospođica, Prokleta avlija. Za svoj celokupni opus Andrić je 1961. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost, „za epsku snagu“, kako stoji u obrazloženju o dodeli nagrade, „kojom je oblikovao motive i sudbine iz istorije svoje zemlje.“


Prikaži više

1099 din.
sa popustom i do
714 din.

PRIČE

Ivo Andrić

Ponekad izgleda da čovečanstvo od prvog bleska svesti, kroz vekove priča samo sebi, u milion varijanata, uporedo sa dahom svojih pluća i ritmom svoga bila, stalno istu priču. A ta priča kao da želi, poput pričanja legendarne Šeherezade, da zavara krvnika, da odloži neminovnost tragičnog udesa koji nam preti, i produži iluziju života i trajanja.


Prikaži više

1199 din.
sa popustom i do
779 din.

Predlog kompleta – Lektire

EVGENIJE ONJEGIN

Aleksandar Puškin

Tragična priča o ljubavi, nevinosti i prijateljstvu, roman u stihovima Evgenije Onjegin u neprevaziđenom prevodu Milorada Pavića nezaobilazno je delo svetske literature.


Prikaži više

599 din.
sa popustom i do
389 din.

ZNAKOVI PORED PUTA

Ivo Andrić

Neiscrpno vrelo mudrosti Znakovi pored puta već skoro pola veka omiljeno su štivo mnogih generacija, knjiga koja se sa podjednakim uživanjem može čitati gde god se otvori, riznica najraznolikijih saveta, zapažanja i životnih uvida koje je ovaj pisac upućivao ne samo čitaocima nego i samome sebi.


Prikaži više

1299 din.
sa popustom i do
844 din.

RUĐIN / OČEVI I DECA

Ivan Turgenjev

Prvi roman Ivana Turgenjeva Ruđin (1856) kao i njegov najvažniji i najpoznatiji roman Očevi i deca (1862) uverljivo prikazuju tadašnje rusko seljaštvo i mladu inteligenciju koja želi da zemlju uvede u novo doba.


Prikaži više

799 din.
sa popustom i do
519 din.

ANA KARENJINA

Lav Tolstoj

„Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način.“ U Ani Karenjini Tolstoj je dao izuzetnu psihološku analizu ljudske duše, vrlo duboko i snažno, s realizmom umetničkog opisivanja koji dosad nismo imali. Najveći društveni roman čitave svetske književnosti.


Prikaži više

1099 din.
sa popustom i do
714 din.

MAJSTOR I MARGARITA

Mihail Bulgakov

Po mnogo čemu jedinstven u ruskoj književnosti, ovaj roman obiluje humorom i filozofskom dubinom. Zbog cenzure i aluzija na Staljinovu diktaturu, ovo vrhunsko delo Mihaila Bulgakova u celosti je objavljeno bezmalo tri decenije posle piščeve smrti. Danas je osvedočeno blago svetske književnosti.


Prikaži više

999 din.
sa popustom i do
649 din.

Predlog kompleta – Klasici

ODABRANE PRIPOVETKE

Branislav Nušić

Ovaj izbor pretežno sadrži pripovetke iz beogradskog života, koje pokazuju piščevu moć da uoči i dramatizuje karakteristične pojave u porodičnim i društvenim odnosima mladog građanstva srpske prestonice.


Prikaži više

499 din.
sa popustom i do
324 din.

ZONA ZAMFIROVA

Stevan Sremac

Zona Zamfirova je knjiga uz koju odrastaju generacije. Priča o Zoni, bogatoj mezimici ćerki, i za nju nepriličnom kujundžiji Manetu, iskazana zavodljivim staroniškim dijalektom, ispričana je tako da objedinjuje bajkovitost ljubavne priče i erotsku suptilnost, čaršijsko ogovaranje i etnografsku faktografiju, novinske paskvile i simboliku detalja, dobronamerni humor i britkost satire – i, što je posebno značajno, pripovedačku samoironiju i autoparodiju.


Prikaži više

499 din.
sa popustom i do
324 din.

AUTOBIOGRAFIJA

Branislav Nušić

„Što sam Prikaži više upoznavao život, i što sam bliže upoznavao ljude, sve sam se slađe smejao.“ Retki su naši književnici koji su u formi autobiografije pisali o vlastitom životu, a samo je najveći srpski komediograf u svom životopisu tretirao sebe kao junaka komedije.


Prikaži više

499 din.
sa popustom i do
324 din.

NEČISTA KRV

Bora Stanković

Predvodnik epohe moderne srpske proze i psihološkog romana. U toj čudesnoj književnoj formi koja je uspostavila harmoniju između lokalnog, zaboravljenog i specifičnog s jedne strane, i opšteg i u svim vremenima prepoznatljivog čovekovog stradanja s druge strane, treba tražiti odgovor na pitanje zašto Nečista krv, iako jedini završeni roman Borisava Stankovića, svom autoru i danas čuva status jednog od najvećih srpskih romanopisaca.


Prikaži više

499 din.
sa popustom i do
324 din.

PRIČE O REČIMA

Vuk Stefanović Karadžić

Pojedine reči koje je uneo u svoja izdanja rečnika srpskog jezika, kao i poslovice i zagonetke koje je zapisivao i objavljivao, Vuk nije tumačio uobičajenim leksikografskim definicijama, nego uglavnom ilustrovao i odgonetao pravim malim proznim medaljonima, kratkim i zaokruženim „kažama“ sačuvanim u narodu.


Prikaži više

699 din.
sa popustom i do
454 din.

Predlog kompleta – Popularna nauka

ŽIVOT NA NAŠOJ PLANETI

Dejvid Atenboro

Autor BBC-jevih serija Planeta Zemlja i Živa planeta. Ovom naučno dobro potkovanom pričom o promenama koje se odigravaju u svetu u poslednjih stotinak godina slavni tvorac i voditelj televizijskih emisija o prirodi prenosi čitaocima mudrost prikupljanu čitav jedan životni vek i svoju optimističnu viziju budućnosti.


Prikaži više

799 din.
sa popustom i do
519 din.

HAKOVANJE DARVINA

Džejmi Mecl

Posle 3,8 milijardi godina čovečanstvo se sprema za evoluciju po novim pravilima. Iz pera Džejmija Mecla, geopolitičkog eksperta i futurologa, stiže nam pionirsko istraživanje brojnih potresa koje genetski inženjering izaziva u temeljima na kojima počiva naš život.


Prikaži više

1099 din.
sa popustom i do
714 din.

FAKTOLOGIJA

Hans Rosling

Deset razloga zašto pogrešno vidimo svet – i zašto je sve mnogo bolje nego što zamišljamo. Knjiga pokazuje da imamo puno potencijala za napredak ako se oslonimo na činjenice, a ne na naše urođene predrasude.


Prikaži više

1099 din.
sa popustom i do
714 din.

POSTANAK

Dejvid Kristijan

Od Velikog praska do prvih zvezda, Sunčevog sistema, života na Zemlji, dinosaurusa, homo sapijensa, poljoprivrede, ledenih doba, carstava, fosilnih goriva, sletanja na Mesec i globalizacije. I šta će se dešavati dalje.


Prikaži više

1099 din.
sa popustom i do
714 din.

TESLA: PRONALAZAČ MODERNOG

Ričard Manson

Divno i precizno napisana biografija jednog od najvažnijih vizionara modernog doba, koji je prvi stupio na tlo tehnologije bežične komunikacije, a njegovo nasleđe je pomoglo da se uspostavi okvir za digitalno doba u kojem živimo.


Prikaži više

899 din.
sa popustom i do
584 din.

Više informacija o svim navedenim naslovima možete naći na sledećem linku: www.laguna.rs.
Za sve ostale informacije u vezi sa ponudom i popustima kontaktirajte nas na prodaja@laguna.rs.

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.